Alanud nädal toob nii päikese kui hoovihmad

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alanud nädal kostitab ka vihmahoogudega.
Alanud nädal kostitab ka vihmahoogudega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alanud nädal toob hiliskevadiselt sooja ilma, ent ka hoovihmadest pole pääsu.

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas selgema taevaga ja sajuta ning nõrga tuulega. Õhutemperatuur on 8 kuni 12, Kirde-Eestis võib kuue kraadini langeda. Päevaks suureneb madalrõhuvööndi surve ja keskpäeval alates Edela-Eestist hakkab vihma sadama, samuti on võimalik äike. Õhutemperatuur tõuseb 14 kuni 19, Ida-Eestis veidi üle 20 kraadi. 

Kolmapäeval eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja selle järel kandub edelavoolus kuivemat ja mõõdukalt sooja õhku. Hoovihma võimalus on suurem öö hakul Ida-Eestis ja ka pärastlõunal areneb sisemaal kohatisi hoogsajupilvi. Puhub mõõdukas läänekaare tuul ning õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Neljapäev on tugevneva kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta. Vaid pärastlõunal võib taas areneda rünksajupilvi, millest üksikuid vihmahooge tuleb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul ja sooja tuleb öösel 5 kuni 10, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Reedel liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmapilvedega. Lõuna- ja edelatuul tugevneb ja õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 13 kuni 17 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles