Ike taltus teise kategooria orkaaniks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaan Ike nõrgenes Kuubat ületades teise kategooria orkaaniks, kuid meteoroloogide kinnitusel võib see Kariibi merel uuesti jõudu koguda.


Holguini provintsis maabunud orkaan esialgsete andmete kohaselt inimelusid Kuubal ei nõudnud, kuid saareriigis evakueeriti 800 000 inimest, vahendas Reuters.

USA rahvusliku orkaanikeskuse kinnitusel ulatuvad Ike tormituuled hetkel kuni 177 kilomeetrini tunnis, kuid ajutiselt võivad need nõrgeneda ka 1. astme tormiks, mille tuuleiilid ulatuvad kuni 153 kilomeetrini tunnis.

BBC Newsi teatel tekitas Ike Turks ja Caicose saartel kahjustusi 80-protsendile hoonetest. Haitis hukkus erinevatel andmetel 61-73 ja Dominikaani vabariigis üks inimene.

Meteoroloogide hinnangul peaks orkaan pärast Kuuba ületamist suunduma Floridasse, Louisianasse ja New Orleansi, ohustades seejuures Kariibi mere naftaplatvorme.

USA president George W. Bush kuulutas eile Florida osariigis välja erakorralise olukorra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles