Maakera süsihappegaasi kontsentratsioon tõusis rekordtasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA satelliidipilt näitab, kui palju on jääkate Arktikas vähenenud
NASA satelliidipilt näitab, kui palju on jääkate Arktikas vähenenud Foto: SCANPIX

USA teadlased tegid kolmapäeval teatavaks järjekordsed kurjakuulutavad andmed kliima inimtekkelise soojenemise kohta, öeldes, et süsinikdioksiidi kontsentratsioon püstitas 400 osakesega miljoni kohta uue kuurekordi.

«Esimest korda alates sellest, kui me hakkasime jälgima süsinikdioksiidi taset maakera atmosfääris, ületas selle kasvuhoonegaasi kuu keskmine kontsentratsioon 2015. aasta märtsis 400 osakese piiri miljoni kohta (ppm),» teatas riiklik ookeani- ja atmosfääriamet (NOAA).

Esimest korda ületas CO2 tase 400 ppm 2012. aastal Arktikas.

«See oli vaid aja küsimus, millal kerkib maakera keskmine 400 ppm-ni,» ütles NOAA teadlane Pieter Tans ja rõhutas, et selle piiri ületamine on globaalselt tähtis verstapost.

Süsihappegaasi kontsentratsioon on tõusnud tööstusrevolutsiooni järgsel ajastul rohkem kui 120 osakese võrra, ütles Tans. Pool sellest tõusust on leidnud aset pärast 1980. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles