Looduse Aasta Foto 2015 võitis Remo Savisaar

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parimate loodusfotode autorid selgusid täna. Looduse Aasta Foto 2015 konkursi peaauhinna Suure Hundi ja Aasta Loodusfotograafi tiitli võitis Remo Savisaar pildiga «Hügieen», kus on kujutatud jäälindu oma tiiba puhastamas.

Tänavu oli juubeliaasta, Looduse Aasta Foto konkurss toimus juba 15. korda. Eesti suurimast loodusfoto võistlusest võttis osa 1203 autorit ligi 9000 tööga. Lisaks peaauhinnale jagati välja ka 14 Tantsiva Hundi trofeed.

Võidutöö autor Remo Savisaar kirjutas konkursile esitatud pildi iseloomustuseks: «Olen lootnud tabada jäälindu sellises poosis sellest ajast saadik, kui esimest korda nägin sinilindu oma tiibu puhastamas. See on üürike hetk, mis teeb tabamise keeruliseks, kuid põnevaks. Siis kui arvasin, et sain viimaks niisuguse viivu pildile, pidin pilte kontrollides taas pettuma. Nüüd lõpuks sai see hetk tabatud.»

Looduse Aasta Foto peakorraldaja Jaan Riis tänas kõiki konkursil osalenud fotograafe ning Rein Marani juhtimisel töötanud žüriid. «Tore on kaasa elada Eesti loodusfotograafia arengule läbi meie võistluse. Iga aasta toob midagi uut ja alati on hirm, kuhu edasi. Tulnud on digifotograafia, võistlustöid tehakse nüüd juba ka mobiilidega ning kasutatakse droone, kuid ometi jääb tõsiasi, et esmalt on pilt fotograafi peas ja alles siis tuleb see aparaadiga kinni püüda,»rääkis Riis.

Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Arne Ader, Märt Haamer, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes ja Sirje Tooma.

Pildigaleriid konkursil Looduse Aasta Foto 2015 parimateks valitud fotodest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles