Uut soojalainet niipea ei paista

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa loodus
Viljandimaa loodus Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi homme peaksid vihmasajud vähenema, ei jõua uus soe Eestisse veel niipea.

«Lähema nädala jooksul ei ole Eestisse mingit soojalainet kerkimas, kõik soe jääb Lõuna- ja Kesk-Euroopasse ja meieni ei ulatu,» märkis ilmateenistuse valvesünoptik. «Kui öösel lubab õhus +3 kraadi, siis maapinnal võib ka öökülma tulla,» lisas ta.

Ilmateenistuse nädalaprognoos lubab, et ööl vastu homset madalrõhkkond eemaldub ja saju võimalus jääb pärast keskööd juba väikseks.  Õhutemperatuur langeb aga +1..+6 kraadini. Homme tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on olulise sajuta, sooja jätkub aga sisemaal 11..14, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Reedel püsib ilm sajuta keskpäevani, vahete-vahel peaks ka päikest näitama. Pärastlõunal võib arenevatest pilverünkadest aga taas kohati hoog vihma tulla. Õhutemperatuur on öösel +2..+8 kraadi, päevaks kandub lõunavoolus soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 12..17 kraadini.

Laupäeval lisandub niiskust ja vihma tõenäosus suureneb, tihedamaks muutub sadu pärastlõunal. Sooja tuleb 8-13 kraadi, sajupilvede all on märksa jahedam.

Pühapäevalgi on Eestis kohatisi sajuhooge. Pühapäevast edasi võivad tulla aga ka öökülmad, kui Läänemere ääres tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Suuremat sadu esmaspäeval ei tule, aga päevasel ajal mõni üksik vihmahoog pole välistatud. Õhumass on jahe ning temperatuur on öösel -1..+4, päeval 7..11 kraadi, kui päikest enam, siis tõuseb paar kraadi kõrgemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles