«Teeme Ära» talgunädal lükatakse täna käima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed
Tallinna loomaaed Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teeme Ära talgupäeva meeskond alustab üle-eestilist talgupäeva nädalat täna eeltalgutega Tallinna Loomaaias, kus värvitakse koos vabatahtlikega muskusveiste piirdeaeda ja takiinide maja.

Sel laupäeval, 2. mail peetavale Teeme Ära talgupäevale on tänahommikuse seisuga registreeritud juba ligi 1600 talgut ja üle 16 000 talgulise ning neid aina lisandub. Talgupäeval osalemiseks saab end kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee kuni reede õhtuni.

Selle nädala laupäevani kestab ka tänavuse talgukevade raames ellu kutsutud heategevuslik aktsioon, mille eesmärk on innustada eestimaalasi koguma kokku oma kasutuskõlblikud vesialuselised värvijäägid ning annetama need taaskasutamiseks. Talgupäeva meeskonna ja Vivacolori ühise algatusega on kaasa tulnud Pärnu, Rakvere, Viljandi, Valga ja Võru kodutute loomade varjupaigad, samuti Tallinna Loomaaed. 

Tänavu saavad kõik talgulised registreerimisel endale talguhundi passi, mis avab juurdepääsu talgupäeva partnerite eripakkumistele, näiteks rongi- ja bussisõit poole hinnaga. Talguhundi pass on Teeme Ära talgupäeva meeskonna poolt välja antav unikaalne tunnuskiri, mis tähistab selle omaniku kaasalöömist Teeme Ära talgupäeval Eestimaa erinevais paigus. 

Teeme Ära talgupäev toimub traditsiooniliselt mai esimesel laupäeval, tänavu 2. mail ning taas saab iga kogukond ise otsustada oma tööd ja tegemised.

2014. aastal korraldati üle Eesti 1754 talgut, millest võttis osa 45 024 talgulist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Päästeamet, Eesti Meremuuseum, Vivacolor, Tallinna Sadam, Tamrex, Itella SmartPOST, Vizeum, Nordic Hotel Forum, Tere jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles