Orissaare tamme kaubamärgiks ei kuulutata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orissaare staadioni tamm.
Orissaare staadioni tamm. Foto: Kalmer Saar

Orissaare volikogu viimasel istungil tuli arutusele ka arborist Heiki Hanso ettepanek taotleda luba võtta tänavu Euroopa puuks hääletatud Orissaare jalgpallistaadioni tamm kasutusele kohaliku kaubamärgina.

«Kõlama jäi seisukoht, et seda ei ole mõtet kaubamärgiks kuulutada,» ütles Orissaare vallavanem Vello Runthal Saarte Häälele. Ta lisas, et mõistlikum on, kui iga ettevõte ja isik, kes soovib kasutada seda võimaliku kaubamärgina, saab seda ise taotleda. «Selline tasuta kasutamine toob vallale kokkuvõttes suuremat kasu kui kaubamärgi maksustamine,» kinnitas vallavanem.

Tema sõnul on tänaseks loodetavasti valmis ka tamme valgustus. Mullatööd on tehtud ja kaabel veetud. Seda, kui palju tamme valgustamine maksma läheb, ei osanud vallavanem eile veel öelda, kuna arvet elektrifirmalt ei olnud veel laekunud.

Täna jõuavad Brüsselist aasta puu pidulikult tseremoonialt tagasi puuaktsiooni eestvedajad Hannes Valdna ja Heiki Hanso. Hansol on plaanis aasta puu rändauhind, mis kaalub ligi neli kilogrammi, tamme juurde korraks maha panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles