Noor pilveatlase autor unistab orkaanist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Jüri Kamenik (26) vaatab korraks taevasse, võib ta pärast seda pidada väikse loengu nende pilvede kohta, mida ta nägi, ning sellesama üürikese vaatluse alusel teha ühtlasi täpse ilmaprognoosi lähema poole ööpäeva kohta.
Kui Jüri Kamenik (26) vaatab korraks taevasse, võib ta pärast seda pidada väikse loengu nende pilvede kohta, mida ta nägi, ning sellesama üürikese vaatluse alusel teha ühtlasi täpse ilmaprognoosi lähema poole ööpäeva kohta. Foto: Kristjan Teedema

Meel läheb rõõmsaks, kui tekib võimalus lähedalt näha ja kuulda inimest, kes armastab oma tegevusala nii palavalt, et seda paistab tema silmist, kuuldub jutust ja ilmneb tegudest. Jüri Kamenik on just niisugune noormees.

Kevade hakul tuli trükikojast soliidselt paks (360 lehekülge!) ja värvilistest taevapiltidest tulvil raamat «Eesti pilveatlas». Raske uskuda, et selle põhjaliku teose autor Jüri Kamenik on alles 26-aastane tudeng, kellel on loodusgeograafia alal Tartu ülikoolis magistritöö veel kaitsmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles