Snelli tiik tehakse üleujutuste vältimiseks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snelli tiik
Snelli tiik Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsuse kavatseb homme anda reservfondist Kesklinna valitsusele 200 000 krooni Snelli tiigi ülevoolu taastamiseks ja tiigi puhastustööde ettevalmistamiseks tehtud kulutuste osaliseks katmiseks.

Toompuiestee rekonstrueerimise käigus 2008. aastal katkestati Snelli tiigi ülevoolutorustiku ühendus mööda Toompuiesteed kulgeva kanalisatsioonitrassiga ja rajati liitumiskaev uude asukohta, kuid Kesklinna valitsust sellest ei informeeritud ja sestpeale on Snelli tiik Toomparki uputanud, märgitakse korralduse seletuskirjas.

Tänavu kevadel, kui sademevesi ujutas uuesti pargis asuvaid kõnniteid ja ohustas juba haljastust, asuti üleujutuste põhjust uurima ning avastati ülevoolu puudumise.

Kuna sügisperiood koos võimalike ulatuslike vihmasadudega on saabumas, peab linnaosavalitsus vajalikuks rajada uus liitumiskaevudega ühendatud ülevoolutorustik, et vältida järjekordset üleujutust.

Selleks võttis Kesklinna valitsus kolm hinnapakkumist ja sõlmis lepingu soodsaima pakkumise 215 540 krooni teinud AS-iga Tallinna Vesi. Pakkumiste võtmisele eelnev vajalik allveeuuringute läbiviimine maksis 10 800 krooni.

Kesklinna valitsus on eelnevatelgi aastatel Snelli tiigi puhastamiseks ja renoveerimiseks raha taotlenud, kuid ebaõnnestunult. Kuna sel suvel halvenes tiigi seisukord veelgi, esitati taotlus Keskkonnainvesteeringute Keskusele kokku 4,7 miljonit krooni maksma minevate tööde jaoks, millest linnapoolne omafinantseeringu osa oleks 10 protsenti.

Praeguseks on Kesklinna valitsus tiigi olukorra parandamiseks tellitud tööde ja teenuste eest maksnud juba 17 400 krooni ja tasumata on veel arveid 335 540 krooni eest. Kuna need on eelarvesse planeerimata erakorralised kulutused, palub linnaosavalitsus osaliselt raha kompenseerida linnavalitsuse reservfondist. Ülejäänu kaetakse linnaosavalitsuse reservfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles