Alanud nädal tuleb vihmane ja lörtsine

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts ja vihm Tallinna kesklinnas.
Lörts ja vihm Tallinna kesklinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Ilmateenistuse prognoosi järgi sajab alanud nädalal vihma ja lörtsi, öösiti langeb õhutemperatuur miinuskraadideni.

Teisipäeval liigub madalrõhkkondade tandem Läänemere õhuruumist Venemaale ja selle järel lisandub loodevoolus külmemat õhku. Sajuhooge tuleb vahetevahel nii vihma kui lörtsina. Lääne- ja loodetuul on tugev, pärastlõunal nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0-4, päeval 4-7 kraadi.

Kolmapäeval jääb madalrõhkkond Venemaa lääneserva tiirlema ja selle serva mööda kandub Eestisse niiskust lisaks. Kord siin, kord seal sajab vihma ja lörtsi, vaid Kirde-Eestis on saju võimalus väiksem. Läänekaare tuul on mõõdukas, vaid õhtupoolikul rannikul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3, päeval 5-9 kraadi.

Neljapäeval jääb vana madalrõhkkond Laadoga lähistele tiirlema ja selle süsteemi suubub Skandinaaviast uus väike keeris ning toob Eestisse sajupilvi lisaks. Öösel puhub mõõdukas läänekaare tuul, päeval tugevneb loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0-4, päeval 6-11 kraadi.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Volgamaade poole ja selle järel pöördub õhuvool põhjakaarde. Vihma- ja lörtsihoogude võimalus püsib. Puhub tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 0-5, päeval 4-8 kraadi.

Laupäeval on tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väiksem. Tuul puhub põhjakaarest ja jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 4, päeval 5-10 kraadi.

Pühapäeva öösel on kõrgrõhuharja mõju tugevam ja võib vaid üksikuid sajuhooge tulla. Tuul puhub põhjast ja loodest ning on vaid rannikul tuntavam, sisemaal on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on -2 kuni 3 kraadi. Päeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk ja õhtu poole saju võimalus taas suureneb. Tuul pöördub edelasse. Õhutemperatuur on 5-9 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval liigub uus madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipust kagusse, haarab Eesti oma mõjusfääri ning selle sajupilvedest tuleb nii vihma kui lörtsi. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 4, päeval 4-9 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles