Enam kui 10-kraadist sooja võib oodata alles pühapäeval

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse nädalaprognoosist selgub, et ilmataat kostitab meid rohkem kui kümnekraadise soojaga taas alles selle nädala lõpus ning sellest soojast saavad rõõmu tunda vaid lõunaeestlased.

Teisipäeva öösel jätkab madalrõhkkond kiiret liikumist üle Soome itta ja jõuab päeval juba Põhja-Venemaale. Siin-seal lörtsi või vihma, kuid sajuhood on lühiajalised. 

Kolmapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge vaid kohati. Õhumass on külmem ja sadu tuleb alla lörtsi ja lumena. Tuul pöördub põhjakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval tuleb kuni 4 soojakraadi.

Neljapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta. Õhutemperatuur langeb 6 külmakraadini. Päeval avaldab Kesk-Euroopa poolt survet madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail tugevneb Eestis ida- ja kirdetuul, kuid sadu veel ei jõua. Päevalt tuleb kuni 5 kraadi sooja.

Reedel püsib kahe rõhuala vastasseis. Öö on veel sajuta, päeva peale jõuab aga lörtsi- ja vihmasadu. Puhub tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Laupäeva öö on madalrõhkkonna servas pilvine. Sajab lörtsi ja vihma. Päeval saju võimalus väheneb ja nõrka vihma sajab vaid laiguti. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse ning nõrgeneb. Temperatuur on öösel 0 kuni 4 kraadi, päeval +3 kuni +8 kraadi.

Pühapäeval jääme idapoolse kõrgrõhkkonna ja lääne pool oleva madalrõhkkonna piirimaile, mis tagab tugevnevas edelavoolus soojemale õhumassile pääsu Läänemere äärde. Siin-seal sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval +4 kuni +9 kraadi. Lõuna-Eestis tuleb praeguse prognoosi kohaselt kuni 12 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles