Orissaare tamm jõudis rahvusvahelisse meediasse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orissaare staadioni tamm, Euroopa aasta puu 2015.
Orissaare staadioni tamm, Euroopa aasta puu 2015. Foto: Kalmer Saar

Tänu Orissaare tamme osutumisele Euroopa aasta puuks 2015 on Eesti riik pälvinud ülemaailmsete meediakanalite tähelepanu.

Näiteks kirjutab Daily Telegraph, et inglased ei hooli oma puudest nii palju nagu eestlased, kus 60 000 inimest andis Euroopa aasta puu võistlusel oma hääle Orissaare tammele, mida isegi Stalini režiimi aegu ei suudetud välja juurida, vahendab Meie Maa.

Vanade puude ekspert Inglismaalt Jill Butler manitses oma rahvuskaaslasi, viidates sellele, et nähtavasti pööravad teised riigid oma puudele ja puukultuurile suurt tähelepanu, samal ajal kui Inglismaal on võrreldes teiste Põhja-Euroopa riikidega palju rohkem vanu, auväärseid puid. Inglased esitasid aasta puu konkursile Sherwoodi metsas Nottinghamis asuva Robin Hoodi tamme.

Nii Briti väljaanne The Guardian kui BBC nimetasid Euroopa puu konkurssi puude Eurovisiooniks. Veebileht Mother Nature Network (MNN) märkis ühtlasi, et «Aasta puu» konkursi võitnud Eesti on 2001. aastal võitnud ka Eurovisiooni lauluvõistluse.

«Arvestades eestlaste suurt armastust puude ja tammede vastu ja Eesti kui ühe enim võrgustunud riigi reputatsiooni, pole ime, et just nemad võitjaks osutusid,» kirjutab MNN.

«Eesti on riik, millel on erakordselt lähedane suhe internetiga. Skype’i sünnimaana on Eesti üle kogu riigi kaetud tasuta internetiga. Inimene leiab signaali pea igas Eestimaa nurgas, ka põlislaanes,» on artiklis veel kirjas.

Teiste väljaannete kõrval on ka International Oak Society lehel ilmunud artiklis kirjas, et Eesti tegi «Aasta puu» võistlusel suisa ajalugu. Nimelt on just Orissaare tamm esimene maailmas, mis on valitud kandma Euroopa aasta puu tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles