Ilmatark: kevad teeb veel vingerpusse

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistab, et kevad teeb veel vingerpusse, enne kui soojaks läheb.
Paistab, et kevad teeb veel vingerpusse, enne kui soojaks läheb. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Märts üllatas meid ilusa päikesepaistelise ilmaga. 12. märtsist alates paistis kaheksa päeva järjest päike, mis tõi kevadsoojust. Õhutemperatuur ulatus mõnel päeval isegi üle kümne kraadi.

Eilsest muutus ilm jahedamaks ja heitlikumaks. Madalrõhkkonnad hakkasid peale pressima ja need toovad sademeid vihma, lörtsi ja kohati lumena. Täna tugevneb põhja- ja kirdetuul, mis viib päevatemperatuuri miinusesse.

Pühapäeval saabub arktiline külm õhk kõrgrõhkkonnaga ja öö on päris karge. Esmaspäeval ja teisipäeval tuleb arvestada madalrõhkkonnaga: sajab lörtsi ja vihma, tuul on edelast. Öine temperatuur on null kraadi piires, päeval tuleb aga kolm-neli soojakraadi. Nädala teine pool võib olla kõrgrõhkkondade päralt ja sademeid tuleb vähe.

Minu kuldnokapuurides kuldnokki askeldamas näha ei ole. Küllap nad arvestasid, et ilmad on saabumiseks liiga külmad. Minu vaatlusandmed näitavad, et põhiliselt saabuvad kuldnokad märtsi lõpul.

Paistab, et kevad teeb veel vingerpusse, enne kui soojaks läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles