Nädalavahetus tuleb külm, kuid uus nädal toob sooja kevadilma tagasi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alanud nädal toob lume- ja lörtisaju.
Alanud nädal toob lume- ja lörtisaju. Foto: SCANPIX

Täna eemaldub madalrõhulohk ida-kagu suunas ja Skandinaaviast laieneb kõrgrõhkkond üle Läänemere ning põhjakaarest kandub meile külm arktiline õhumass.

Täna päeval on -2 kuni +2 kraadi. Õhtuks taevas selgineb, tuul hakkab nõrgenema ja temperatuur langeb kiiresti.

Pühapäeval liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere kohale. Ilm on enamasti sajuta. Öö on võrdlemisi nõrga tuule ja selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -4 kuni -10 kraadini.

Päeval suureneb Skandinaaviast madalrõhkkonna surve ning kõrgrõhkkond eemaldub lõuna poole. Ilm on sajuta, aga lisandub pilvi. Õhtul võib Loode-Eestis ka lund sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -3 kraadi.

Esmaspäeval (23.03.) laieneb madalrõhkkonna kaguserv Läänemere äärde. Sajab lund ja lörtsi, õhtul Lääne-Eestis ka vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, Ida- ja Lõuna-Eestis võib veel alla -5 kraadi langeda, päeval tõuseb +1 kuni +4 kraadini.

Teisipäeval (24.03.) liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjaosa itta kese edasi ida-kagu suunas ja selle kauges edelaservas sajab Eestis siin-seal lörtsi või vihma. Edelatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +3 kuni +6 kraadi.

Kolmapäeval (25.03.) madalrõhkkond kaugeneb ja tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge vaid laiguti. Tuul pöördub läänekaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +1 kuni +5, Lõuna-Eestis kuni +7 kraadi.

Neljapäeval (26.03.) ulatub üle Venemaa lääneserva kõrgrõhuvöönd. Rootsi lõunaranniku lähistele koondub aga madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail tugevneb Eestis ida- ja kirdetuul. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval +1 kuni +5 kraadi, Lõuna-Eestis võib paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel (27.03.) püsib kahe rõhuala vastasseis. Puhub tugev idakaare tuul. Üksikutes kohtades sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +3 kuni +9 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles