Tuul kogub veekogude kohal jõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lained loksuvad kividel
Lained loksuvad kividel Foto: Aino Valt

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel hakkab täna veekogude kohal tuul tugevnema ja oodata on kõrgeid laineid.

Läänemere põhjaosas tugevneb edela- ja lõunatuul pärastlõunal 15 meetrini sekundis, kuid hilisõhtul juba 18 m/s. Kolmapäeva varahommikul ulatuvad puhangud kuni 23 m/s ja laine kõrgus on 2 kuni 4 meetrit.

Peipsi järvel puhub tuul 8-10, kuid tugevneb hommikuks 12 ja päeval 15 meetrini sekundis. Laine kõrgus on täna 0,7 kuni 1,2, homme kuni 1,7 meetrit.

Soome lahel tugevneb tuul täna hilisõhtul kuni 15 m/s, kolmapäeva hommikul ulatuvad puhangud kuni 18, lahe lääneosas kuni 20 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 3 meetrit.

Väinamerel on täna õhul edela- ja lõunatuul kuni 15 m/s, pärast keskööd tugevneb kiiresti kuni 18 m/s ja kolmapäeva varahommikul ulatuvad puhangud kuni 23 m/s. Laine kõrgus tõuseb 1,5 kuni 2 meetrit.

Liivi lahel tugevneb täna õhtul edela- ja lõunatuul kuni 15 m/s ja pärast keskööd kiiresti kuni 18 m/s. Varahommikul ulatuvad puhangud kuni 23 m/s ja laine kõrgus tõuseb 1,5 kuni 3 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles