Huvilised saavad päikesevarjutust jälgida rahvusraamatukogu katuselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusraamatukogu kutsub kõiki huvilisi sel reedel raamatukogu 8. korruse vaateplatvormile, kus saab kella 11-13.30 vaadata päikesevarjutust.

Haruldase nähtuse kohta jagavad selgitusi harrastusastronoom Vootele Voit ja ufoloog Igor Volke, teatas rahvusraamatukogu BNS-ile. Huvilistel on võimalik vaadata päikesevarjutust ka läbi teleskoobi.

Üritusele pääseb punase raamatukogumärgisega, mida saab infoletist või turvamehe käest. Pilves ilmaga jääb vaatlus ära ning terrass on külastajatele suletud.

Ka Tartu observatoorium kutsub reedel kõiki huvilisi observatooriumi peahoone ette osalist päikesevarjutust vaatlema. Pilves ilma korral saab varjutuse kulgu jälgida teleriekraanilt.

Varjutus algab kell 11 ja lõpeb kell 13.17 ning varjutuse maksimaalne faas on kell 12.09, mil Kuu katab 77,7 protsenti Päikese pinnast.

Varjutuse vaatlemisel tuleb silmade kaitseks kasutada tumedat päikesefiltrit või trükitud CD-plaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles