Ilmateenistus: nädalavahetuse külmalaine möödub kiirelt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokk
Kuldnokk Foto: Ove Maidla / Postimees

Sel nädalavahetusel saabub Eestisse küll korralik külmalaine, öösiti kuni -10 kraadi, kuid see lahkub meilt peaaegu sama kiiresti kui tuleb.

«Jah, tuleb külma, pakast küll mitte,» lausus ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak. «Mõnes kohas kuni 10 külmakraadi võib öösel tulla, see pole välistatud.»

Ilm läheb jahedaks juba reedel, kraadi-paari võrra madalamale langeb õhutemperatuur praegusest 13-14 soojakraadist juba neljapäeval.

Põhiline külm jõuab aga kohale reede õhtul-laupäeva öö jooksul. «Laupäeva päeval on meie peal juba karm õhumass. Kus päikest paistab enam, võib õhutemperatuur ulatuda isegi kraadike üle nulli, kus aga pilvisem, jääb temperatuur ka päevaks -2 kuni -3 kraadi,» ütles Paljak.

Külmalaine jääb kohale vaid nädalavahetuseks, sest esmaspäeval juba läheb ilm tuulisemaks ja pilvisemaks ning siis lükatakse suurem külm Venemaa peale ära.

Sajab reedel vaid üksikutes kohtades, laupäeval laialdasemalt, aga sadu pole kuigi tugev ja tuleb alla peamiselt lörtsi ja lumena. «Suurt lund nüüd vaevalt tuleb, kuid õrna valge kihi võib sadu maale peale teha küll,» lisas sünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles