Järgmise nädala lõpp toob külmalaine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadet kuulutavad lumikellukesed. Foto on illustreeriv.
Kevadet kuulutavad lumikellukesed. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Järgmise nädala lõpus peaks saabuma Eestisse taas külmalaine, seni aga on võimalik nautida jätkuvat kaunist kevadilma. 

Põhjalaiustelt saabunud õhk on läbipaistev ja puhas, pole siis ime, et nähtavus ulatub mitmel pool päevasel ajal 50 kilomeetrini. Pole küll viimasel ajal mereranda sattunud, kuid küllap peaks kauged kaldad ära paistma, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain nädala ilmaennustuses.  

Kirgas päikesepaiste meelitab lumikellukeste kõrvale peagi õitsema ka sinililled, külm öö ei hirmuta ka krookuseid ja tulbid-nartsissid on ninaotsad mulla seest välja pistnud.

Kuigi UV indeks on alles varakevadiselt madal, on siiski varjulises kohas päeva käes istudes tunne, et võib enne 2. juunit pruuniks saada. Kõik see kevadine juubeldus kestab ka uuel nädalal, sest Soome ja Skandinaavia kohal püsiv kõrgrõhuala seab tõkked nii ookeanilt kui ka Vahemere äärest põhja poole teele läinud tsüklonitele.

Nädala teisel poolel võib siiski tsüklonite tung Läänemere äärde õnnestuda, ükskõik tulgu nad läänest või lõunast, aga vihma on ju ka vaja, et talvine tolm ära pesta.

Aga paraku on pea iga päev mõnes ilmamudeli variandis just 21. märtsiks arvutatud põhjalaiustelt saabuv külmalaine.  Aga senikaua naudime seda valguseküllust ja varakevade rõõmu, mis meile nii heldelt jagatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles