Kevadine teelagunemine: maanteeamet kehtestas massipiirangud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tänava ja Valga-Uulu maantee on rahvusvahelise tee ristumispaik Valgas.
Viljandi tänava ja Valga-Uulu maantee on rahvusvahelise tee ristumispaik Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevadised soojad ilmad on vähendanud teede kandevõimet, nende kahjustamise vältimiseks kehtestas maanteeamet riigimaanteedel ligi 3000 kilomeetrile massipiirangud.

Praegu on raskeveokite liikumist kõige rohkem piiratud Ida- ja Lääne-Virumaal ning Pärnu maakonnas.

Päevased plusskraadid on hakanud teede muldkehasid sulatama ja seetõttu kaotavad väiksema kandevõimega teekonstruktsioonid suurema osa oma kandevõimest. «Maanteeamet on tõhustanud järelevalvet riigimaanteedel. Kordades odavam on teid säilitada, kuid neid hiljem remontida,» ütles maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe.

Hallimäe lisas, et viimastel päevadel tuleb massipiiranguga lõike jõudsalt juurde, iga päev on lisandunud 250-500 km. 

Hooldeosakonna juhi kinnitusel taastub tee vajalik kandevõime alles siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud – sõltuvalt küll ilmast, aga tavaliselt alles mai alguseks.

Infot piirangute kohta saab jälgida portaalis TarkTee. Portaalis saab veose teekonna planeerimisel jälgida, milline massipiirang on konkreetsele teelõigule kehtestatud. Tavaliselt piiratakse kevadeti raskeveokite liikumist u 4000 kilomeetril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles