Saabuv nädal võib vihmale ja lörtsile lisaks ka lund tuua

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Marianne Loorents

Järgmine nädal tuleb taas pilvine, sajune ja tuuline, nädala lõpupoole võib paaril päeval sadada koguni lund.

Küünlakuu viimasteks päevadeks on lumikate meid maha jätnud. Suuremat sadu Venemaal asuva kõrgrõhuala äärmises lääneservas lähiajal oodata pole. Ilm püsib aga pigem hall ja niiske kui varakevadiselt särav, kirjutab ilmateenistuste sünoptik Merike Merilain nädala ilmaprognoosis.

Aga kui õnne rohkem, võib ka päikest näha nagu neljapäeval pea kõikjal mujal, aga mitte Tallinnas. Kõrgrõhuala tingimustes püsib kaua inversioonikiht (olukord, kus maapinnalähedases kihis õhutemperatuur kõrgusega tõuseb), mille hajumist võib küll loota, aga mitte kindel olla. Hommikud on igatahes udused ja teedel kummitab salakaval libedus.

Märtsi esimestel päevadel satume taas Atlandi tsüklonite mõjuvälja (et need ükskord ka ei väsi).

Pilviseks, sajuseks ja tuuliseks näib kujunevat terve järgmine nädal. Kui algul on ülekaalus vihm ja lörts, siis nädala teises pooles, kui pühapäeval Briti saarte kohal tekkiv osatsüklon on Atlandilt toodud soojavarud Läänemeremaades ära kulutanud ja hääbub Soome või Loode-Venemaa kohal, võib ka lund sadama hakata. 

Võib-olla kingib olematu talv selleks järgmiseks nädalavahetuseks mõned talvenäolised päevad. Pikemat talve tagasitulekut ei saa loota ja pigem võiks meenutada 2008. aastat, mil talv oli tänavuse sarnane ja soe oli ka terve kevad. Aga suve sel aastal õieti polnudki, oli veelgi kehvem kui 2012. aasta suvi.

Aga õnneks pole ilmal mingit mustrit silme ees, mis peaks korduma. Iga aasta on omamoodi ja seepärast põnev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles