Ike paisus neljanda kategooria orkaaniks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kariibi basseinis möllanud troopilised tormid kolmapäeval tehtud satelliitpildil.
Kariibi basseinis möllanud troopilised tormid kolmapäeval tehtud satelliitpildil. Foto: AP / Scanpix

Atlandi keskel lääne suunas liikuv troopiline tsüklon Ike on meteoroloogide andmetel jõudu kogunud ning muutunud juba erakordselt ohtlikuks neljanda kategooria orkaaniks.

 

USA riikliku orkaanikeskuse andmetel küündib tuulte kiirus tsüklonis täna 215 kilomeetrini tunnis (peaaegu 60 meetrini sekundis), vahendasid Reuters ja AFP.

Tormi kese asub veel rannikust kaugel ning esialgu on vara ennustada, kuhu see täpselt suundub ja milliseid piirkondi mõjutab. Kariibi regiooni oodatakse seda jõudvat järgmiseks nädalaks.

Ike’i järel liigub veel teinegi troopiline torm – Josephine, mis viimasel ajal on siiski veidi nõrgenenud.

Kariibi basseinist liigub aga praegu loode poole troopiline torm Hanna, mis pärast suurte üleujutuste põhjustamist Haitil on taas tugevnemas orkaaniks.

Bahama saartest üle kulgev tsüklon peaks laupäevaks jõudma Põhja-Carolina ja Virginia piirkonda. USA lõunarannikul taastutakse samal ajal alles orkaan Gustavist, mis põhjustas kariiblastele kannatusi eelmisel nädalal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles