Maanteedel tuleb arvestada libedate lõikudega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teed on kohati libedad.
Teed on kohati libedad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Libedusega tuleb täna suuremal või vähemal määral arvestada pea kõikjal ning valida tuleks tee- ja ilmaoludele vastav sõidukiirus, hoiatas maanteeameti teeinfo keskus.

Varahommikul on sõiduolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel nii öisest kui hommikutundidel piirkonniti jätkuvast lumest ja pinnatuisust muutlikud.

Teedel tuleb arvestada lumiste ja miinuspoolel olevate teepinnatemperatuuride tõttu  libedate lõikudega.  Samuti on lumised ja libedad ning tuisu tagajärjel mitmel pool raskendatud läbitavusega kõrvalmaanteed. Sajupiirkondades on piiratud nähtavus.

Prognoositavalt tuleb sademeid mitmel pool ka lähitundidel ning teedel püsib libeduse oht.

Teeinfo keskus teatas ka, et seoses Tartu Teatemaratoni ja Tartu Maratoni Avatud Raja sõidu toimumisega palutakse kõikide liiklejate kõrgendatud tähelepanu ja mõistvat suhtumist suusatajate ja nende saatjate liikumisest tingitud liiklustakistustesse Otepää-Kääriku-Puka-Palupera-Elva regioonis täna kell 9-17.  Kõikjal suusaraja ja maanteede ristumistel võib esineda lühiajalisi liiklusseisakuid suusatajate läbilaskmiseks. Samuti on seoses suusaraja jaoks teele lükatud lumega suusaraja ja maanteede ristumistel kiirusepiiranguks 30km/h. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles