Suur hundikari elab puutumatuna

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel Alam-Pedja looduskaitsealal ühte pesakonda sündinud üheksast hundikutsikast seitse talletas korraga ühele pildile Rannu jahiseltsi rajakaamera mullu 1. juulil.
Kevadel Alam-Pedja looduskaitsealal ühte pesakonda sündinud üheksast hundikutsikast seitse talletas korraga ühele pildile Rannu jahiseltsi rajakaamera mullu 1. juulil. Foto: Rannu jahiselts

Ilmatsalust interneti kaudu laia ilma leviva Sea TV jälgijad on sel talvel tõdenud, et metssead kaovad aeg-ajalt eetrist või on söödaplatsil väga valvsad. Põhjuseks on hundikari, mille liikmeid on mitu korda kaamera eest läbi käinud.  

«Meie kandis liigub ringi suur hundikari,» ütles Tähtvere jahiseltsi juht ja metsakaamera asukohas oleva metssigade söödaplatsi eest hoolitseja Mait Siimson. «Alles olid kaamera lähedal viie hundi jäljed, hiljuti oli Ilmatsalu luht hundijälgi täis. Esmaspäeva õhtul lasid metssead söödaplatsilt äkki jalga, hiljem nägin, et kaamera taga oli hundijälgede rida.»

Ilmatsalu söödaplatsi ja sealt vähem kui kilomeetri kaugusele jääva metssigade peatuskoha ümber luusib ringi Alam-Pedja looduskaitsealalt pärit 12-pealine hundikari. Nende hulka kuuluvad emane ja isane loom, nende mullu kevadel sündinud üheksa kutsikat ja nn tädi ehk noor emasloom, kes jääb perekonna juurde uusi kutsikaid toitma ja kasvatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles