Kompostihunnikus peesitas sadakond nastikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastik Vääna jõe ääres
Nastik Vääna jõe ääres Foto: Ellen Nugis

Suur ja mitte just kõige meeldivam oli ERR korrespondendi Margus Mulla üllatus, kui ta kompostihunnikus kasvava kõrvitsa juurest üleeile hommikul ligi sadakond vastkoorunud nastikut avastas.

Mulla sõnul olid ussipojad ennast puntrasse sidunud ja selliselt moodustunud kogumid olid käsivarrejämedused, kirjutas Saarte Hääl.

Roomajaid mitte just üleliia palju armastav mees kutsus appi loodusemehe Tõnu Talvi, kelle abiga pliiatsijämedused nastikupojad kokku korjati ja minema toimetati.

«Ma olen täielikult teadlik nastikute ohutuses ja et nad püüavad hiiri ja on muidu kasulikud, aga no ei taha nendega ühes hoovis elada,» arvas telemees Muld.

Keskkonnaametis töötav Talvi rääkis Saarte Häälele, et nastiku puhul on tavaline, et munad poetatakse sooja kohta, kas siis päikese või orgaanilise aine lagunemisprotsesside tulemusel ümbrusest soojemasse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles