Kataveski kadakas leiab kaardil taas oma õige koha

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Keskkonnaministeerium

2006. aastal kaitse alla võetud, ent näpuvea tõttu kaardile vale asukohaga kantud Kataveski kadakas leiab uue määrusega kaardil ja keskkonnaregistris lõpuks taas oma õige asukoha.


Keskkonnaministri 2006. aasta määrust «Harjumaa looduse üksikobjektide kaitse alla võtmine» asutakse muutma, sest Harjumaal Kose vallas Kata külas kaitse alla võetud üksikpuu – Kataveski kadakas – on määruse lisas oleval kaardil tähistatud vales asukohas. Määruse lisas vahetatakse välja kaart, mis kajastab looduskaitsealuse üksikobjekti Kataveski kadaka õiget asukohta.

Kadaka valele asukohale kaardil on määruse eelnõu seletuskirja järgi tähelepanu juhtinud Kata küla kohalikud inimesed ning piirkonnas tegutsev maamõõtja. Olukorraga on kohapeal tutvunud keskkonnaameti spetsialistid.

«Selgub, et kaardil on kadakas märgitud ekslikult tegelikust asukohast ligi 250 meetrit lõuna suunas. Nii kadaka vale kui õige asukoht paiknevad ühel ja samal kinnistul keset haritavat põldu. Kadakas on piirkonna elanike seas üldtuntud ning teda ei ole võimalik teiste puudega segamini ajada,» seisab seletuskirjas.

Eelnõu autorite hinnangul ei ole eelnevat arvestades käesolevas menetluses läbi viidud avalikustamist ega küsitud kirjalikult maaomaniku seisukohta. «Eesmärk on võimalikult kiiresti ilmne ja üksnes kaardil kajastuv eksitus parandada ning kaitse alla võetud üksikobjektile reaalne õiguslik kaitse tagada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles