Keskkonnaminister moodustas ebaseadusliku kalapüügi ohjeldamiseks töögrupi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakastid.
Kalakastid. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi moodustas ametkondade vahelise töögrupi ebaseadusliku kalapüügi ja kalakäitlemise ohjeldamiseks.

Töögrupi eesmärk on koordineerida ametkondadevahelise koostööna kalapüügi ja kala edasise käitlemisega seotud järelevalvet ja kontrolli.

Töögrupi eestvedamisel hakatakse erinevates ametkondades kalapüügi ja kala edasise käitlemise kohta infot vahetama ja seda kontrollima. Saadud andmete põhjal saab ühiselt tõhustada järelevalvet, hõlmates kogu kalakäitlemise ahelat.

Oma tegevustest hakkab töögrupp vähemalt kord kvartalis andma ülevaadet keskkonnaministrile.

Töögruppi kuuluvad nii keskkonnainspektsiooni, keskkonnaministeeriumi, veterinaar-ja toiduameti, politsei-ja piirivalveameti ning maksu-ja tolliameti esindajad.

Töögrupp moodustati vastavalt sel aastal juunikuus keskkonnaministeeriumi, põllumajandusministeeriumi, Peipsi Kalurite Ühingu ja Peipsi Alamvesikonna Kalurite Liidu vahel sõlmitud vaba tahte lepingule, millega soovitakse tagada kalavarude säästlik kasutamine Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles