Täna toimub suur talvine aialinnuvaatlus

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihane nokib pekki.
Tihane nokib pekki. Foto: Ain Protsin

Sel nädalavahetusel toimub kuuendat korda talvine aialinnuvaatlus, millest on kujunenud Eesti populaarseim linnuvaatlusüritus.

Täna käib viimast päeva Eesti Ornitoloogiaühingu talvine aialinnuvaatlus. Aialinnuvaatlusel osalemine võtab aega ühe tunni. Selleks tuleb valida endale aias või pargis hea nähtavusega vaatluskoht, mis on soovitavalt lindude toidumaja või toitmispaiga läheduses ning leida üks tund vaba aega valitud kohas lindude tegevuse jälgimiseks, teatas ornitoloogiaühing.

Nii võib toidumaja ümber askeldavaid linde vaadelda ka toast läbi akna.

Selle tunni jooksul tuleb kõik vaatluspaigas kohatud linnuliigid ka kirja panna ning iga liigi puhul üles märkida kõige suurem korraga nähtud isendite arv.

Tulemused saab sisestada aialinnuvaatluse kodulehel asuvasse ankeeti. Vaatluste laekumist ja igas kohas nähtud linnuliike saab reaalajas jälgida siit.

Esmased tulemused avaldatakse 26. jaanuari päeval, lõplik kokkuvõte veebruari lõpus.  Täpsemad juhised talvisel aialinnuvaatlusel osalemiseks ja andmete edastamiseks leiab selleks loodud kodulehelt.

Tänavu kuuendat korda toimuval vaatlusel osales eelmisel aastal ligi 3500 linnusõpra, kes vaatlesid kokku üle 86 000 linnu. Mullu tunnustati ettevõtmist ka Aasta Keskkonnategu 2013 auhinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles