Kooliaasta algab tavatult jahedalt

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis võtab tänavu varakult võimust.
Sügis võtab tänavu varakult võimust. Foto: Raigo Pajula

Alanud nädala ilm püsib keskmisest jahedam: ööpäeva keskmine temperatuur on 9 ja 12 ºC vahel ning selgimiste korral võib öösiti esineda maapinnal nõrka öökülma.

Teisipäeval tekib Lääne-Venemaal kõrgrõhuala ja see laieneb Läänemerele, edastab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) oma nädalaprognoosis. Sademete tõenäosus on teisipäeval väike, öösel võib tekkida udu. Puhub nõrk idakaarte tuul. Öösel on sooja 2...8, saarte rannikul kuni 12 kraadi, kuid maapinnal võib teha nõrka öökülma. Päeval on sooja 14..17 ºC.

Kolmapäeval, 1. septembril tõenäoliselt püsib kõrgrõhuvöönd, kuid õhtul läheneb uus lõunatsüklon. Kohati võib veidi sadada, suurem sajutõenäosus on rannikul. Puhub nõrk ja muutlik tuul. Öösel langeb õhutemperatuur 3...10 ºC-ni, maapinnal võimalik nõrk öökülm, päeval on sooja 14...17ºC.

Neljapäeval liigub ulatuslik tsüklon üle Lääne-Venemaa põhja poole ning Eestis kujundab ilma tsükloni tagala. Vihma tõenäosus on suurem päeval ja Kagu-Eestis. Kirde- ja põhjatuul tugevneb hommikul. Öösel on 8...13, päeval 12...15 soojakraadi.

Reedel on tsükloni kese endiselt Venemaa loodeosa kohal ning jätkub külma õhu juurdevool tsükloni tagalas. Vihmasajud võivad intensiivistuda ja seda peamiselt Kesk- ja Ida-Eestis. Põhjakaarte tuul võib veelgi tugevneda. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 7...13ºC.

Laupäeval tsüklon kaugeneb kirde poole ja Skandinaavialt levib Läänemerele kõrgrõhuala. Öösel sajab kohati hoovihma, päev on olulise sajuta. Tuul pöördub loodesse ja nõrgeneb. Öösel on 5...12, päeval 12...15 ºC.

Pühapäeval võib kõrgrõhuala taustal põhjast lõunasse liikuda veel üks madalrõhulohk, mis toob põhjakaare tuule ja siia-sinna hoovihma. Öösel on 6...12, päeval 12...16ºC.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles