Saaremaa elanikke ehmatas üleujutus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituuled 3. jaanuaril Saaremaal Kiirassaare sadamas.
Tormituuled 3. jaanuaril Saaremaal Kiirassaare sadamas. Foto: Helle Peil

Eile keskpäeval kohutas tavapärasest kõrgem veetase mitmeid Saaremaa elanikke üle kogu maakonna. 

Eile keskpäeval olid vee all Saaremaa spaahotellide esine, ka Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikese väina tammi ümbritsev vesi oli ohtlikult kõrgele tõusnud, kirjutab Meie Maa.

Riigi ilmateenistuse vaatlusandmete järgi oli kella 13 paiku päeval merevee tase Kuressaare linnas 113 sentimeetri üle nulli, Ruhnus aga kogunisti 122 sentimeetri võrra keskmisest kõrgem. Pärastlõunal hakkas veetase siiski langema. 

Õhtul kella kuueks oli merevee tase langenud nii Kuressaares kui Ruhnus umbes paarikümne sentimeetri võrra, jäädes linnas 91 sentimeetrit üle nulli ja Ruhnus 102-le sentimeetrile üle nulli.

Üks drastilisemaid vaatepilte avanes eile keskpäeval Nasval, kus vesi oli jõudnud tungida ka jõeäärsete majapidamiste hoovidesse. Möödasõitjaid ehmatanud vaatepildist hoolimata kinnitas rohkem kui neljakümne aasta vältel Nasva külas elanud kohalik kalamees Hillar Lipp, et tegu on täiesti tavapärase juhtumiga, mis leidvat aset kui talveperiood vähekenegi soojem juhtub olema. 

«Mõni aasta pääseme küll kergemalt, kuid ega üldiselt siinkandis enne talveks lähe, kui vesi pole vähemalt kahel korral üle kalda tulnud,» lausus Lipp naljatamisi. Tema sõnul on Nasval elatud aastate jooksul tulnud küll ja veel ette ka selliseid juhuseid, kus uputuse tõttu Nasva poodi ilma kummikuteta minna pole saanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles