Ilmatark: ilm teeb vigurit

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olge valmis nii vihmaks, lörtsiks kui lumesajuks. Et läheb tormiseks, võib ka tuisata.
Olge valmis nii vihmaks, lörtsiks kui lumesajuks. Et läheb tormiseks, võib ka tuisata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jaanuari alguse ilm teeb vigurit: kord külmetab, siis aga läheb jälle sulaks. On sadanud nii lund, lörtsi kui vihma. Lumikate on õhuke ja vihma tõttu kaob kiiresti. Õiget suusailma vähemalt Pärnumaal niipea ei tule.

Madalrõhkkonnad järgnevad üksteisele järgmisel nädalalgi ja homme võib tulla tormine ilm. Tuul on tugev nädala esimesel poolel, puhudes põhiliselt läänest ja edelast.

Esmas- ja teisipäeval puhub loodetuul ja öised temperatuurid on miinuskraadides. Sajab lund ja lörtsi. Edaspidi ilmaolud vahelduvad. Sademed võivad tulla vihmana, sest nii öised kui päevased temperatuurid on plusskraadides. Päikest näeb harva, ehk nädala lõpu poole.

Nii et ilmataat ei püüa meile saata korralikku talveilma. Vanasti arvati, et soojale jaanuarile järgneb külm veebruar ja kevad tuleb paavlipäeva, 10. jaanuari nägu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles