Nädalavahetusel jõuab Eestisse tugev tuisutorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Atlandi ookeani kohal tekkinud aktiivne tsüklon jõuab pühapäevaks täies mahus Rootsi poolt Eestisse.

Tsüklon muutub kiiresti väga aktiivseks. Homme õhtul pöördub Eestis tuul kagusse ja tugevneb puhanguti 15, saartel 20 meetrit sekundis. Õhtuks jõuab Lääne-Eestisse tihe lume- ja lörtsisadu. Pühapäeva öösel liigub tsüklon väga aktiivsena edasi üle Ahvenamaa Eesti suunas ja jõuab hommikuks Osmussaare lähistele.

Tuul pöördub lõunasse ja edelasse, pärast keskööd saartel läände ja on väga tugev, puhanguid on sisemaal 15, rannikul 20 meetrit sekundis, Pärnumaa kuni 25, Saaremaal ja Liivi lahel kuni 30 meetrit sekundis. Hommikul võib veel paar-kolm meetrit tugevam olla.

Sajab tugevat lund ja lörtsi, tuiskab. Lääne-Eestis tuleb ka vihma ja on jäiteoht. Pühapäeva päeval liigub tsüklon edasi piki Soome lahe rannikut itta või kaldub veidi kagusse üle Harju- ja Lääne-Virumaa Peipsi suunas. Tuul pöördub kõikjal läände ja loodesse. Hommikupoolikul ulatuvad puhangud rannikul 23-27, Saaremaal ja Liivi lahel kuni 30 meetrit sekundis.

Pühapäeva pärastlõunal ulatuvad maksimaalsed puhangud kuni 25 meetrit sekundis Hiiumaa, Saaremaa ja Pärnumaa rannikul ning pole välistatud sisemaal ka Viljandi- ja Tartumaal. Jätkub lörtsi- ja lumesadu, piirkonniti tuiskab.

Homme päeval jääme itta taanduva madalrõhkkonna lääneserva. Ilm püsib veel suhteliselt rahulik ja olulise sajuta.

Laupäeval on pilves olulise sajuta ilm, õhutemperatuur on null kuni kaks, saartel kuni kolm kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles