Meri on Sõrve rannikule taas parafiinitükke uhtunud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parafiinireostus Saaremaal 2013. aasta novembris.
Parafiinireostus Saaremaal 2013. aasta novembris. Foto: Irina Mägi

Saaremaal on meri taas uhtunud peamiselt Sõrve läänerannikule ja vähesemal määral ka Mõntu kanti nii lumivalgeid kui ka kollakaspruunikaid parafiinitükke. Viimasest parafiinireostusest Sõrves on möödas vaid veidi üle aasta.

Kaugatoma rannas ja Lõo pangal eile lõuna ajal parafiinikänkraid veel ei olnud, kuid esimesi, umbes vutimuna suurusi valgeid tükke võis leida Lindmetsa rannast. Ohessaare pangal lebasid rannas juba kuni 20 sentimeetri pikkused kamakad. ja Sõrve sääre tipus ja ka Mõntu kandis muutusid parafiinitükid jälle väiksemaks, kirjutab Saarte Hääl.

Ent võrreldes 2013. aasta novembriga on parafiinitükke rannas oluliselt vähem. Siis kirjutas  Saarte Hääl, et koristusaktsiooni käigus korjati umbes 700 kilogrammi parafiini.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais ütles eile, et olukorda lähevad esialgu visuaalselt hindama keskkonnainspektsiooni inspektor ja päästeameti operatiivkorrapidaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles