Virumaa talumees on võsavillemitega kimpus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundi käpajälg.
Hundi käpajälg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hundid on sel suvel Lääne-Virumaal Võrkla külas maha murdnud neli vasikat, neist viimased kaks augustis järjestikustel öödel.

Esimest korda tulid võsavillemid külla juunis, kui murdsid maha talvise vasika, muist loomast oli ka nahka pandud, osa aga sinnasamasse vedelema jäetud, kirjutab Virumaa Teataja. Edaspidi on tapatöö ohvriks langenud nooremad, kevadel sündinud vasikad.

«Väiksemad vasikad on paarisajakilose eluskaaluga, need jäävad aeda ega jookse kuskile välja. Siiasamasse lageda peale on hundid nad murdnud. Suuremad vasikad põgenesid aga hundihirmus siit kõige postidega. Vasikad tegid põgenedes igavese ringi, läbi soode kuskilt. Alles Pikaristi kandist leidsime nad lõpuks üles,» jutustas talupidaja Vahur Kuresson.


Mehe sõnul on ta kopli võsavillemite peletamiseks valgustanud ning pannud aia peale ka vanad lõhnavad kaltsud ning lipikud, mis lehvides peaksid metsloomi peletama.

«Praegu on rahulik olnud, pärast valgustuse paigaldamist ei ole hundid murdmas käinud,» sõnas Kuresson.


Tema meelest tuleb huntide külaskäiku võtta kui loodusõnnetust, mille vastu eriti midagi teha ei saagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles