Eestis on viimastel kuudel otsa leidnud kolm šaakalit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia. Foto: Vikipeedia

Eestis on aasta viimastel kuudel oma otsa leidnud kolm šaakalit - kaks looma hukkus autorataste all ja üks jäi jahimehe püssi ette

Esimese alla aetud šaakali leidis Kullamaa jahimees 25. novembril Tallinna-Pärnu maantee äärest 36 kilomeetri kauguselt Tallinnast. Teise šaakali ajas 20. detsembril Saaremaal Taritu külas alla kohalik jahimees ja kolmas šaakal kütiti 30. novembril Lõuna-Läänemaal.

Keskkonnaaagentuuri (KAUR) ulukiseire osakonna juhataja Peep Männili sõnul on kõige rohkem šaakaleid nähtud ja kütitud Lõuna-Läänemaal. Šaakaleid võib praegu küttida, sest ta on ametlikult võõrliigiks kuulutatud ja jahihooaeg kestab 31. märtsini.

KAUR-i andmetel on kutsikatega pesakonnad teada Läänemaal Matsalu kandis ja Lõuna-Pärnumaal, üksikud rändavad isendeid võib aga kohata kõikjal.

«Palju neid täpselt on, ei tea, arvatavasti kokku kolm või neli pesakonda. Meil šaakali pesakondade suuruse kohta andmed puuduvad, erinevates tema leviku regioonides on need erinevad. Klassikaline šaakali pesakond koosneb isast, emast ja kutsikatest, viimaste arvu me ei tea, aga võib oletada, et neid võiks olla kaks kuni neli,» lausus Männil.

Esimene šaakal kütiti Eestis möödunud aasta 28. veebruaril ja sellest ajast praeguseni on kütitud viis ja auto alla jäänud kolm isendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles