Õhtul oli elektrita ligi 10 000 majapidamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BNSi andmetel oli täna õhtul elektrita ligi 10 000 majapidamist üle Eesti.

Kui laupäeva hommikuse seisuga oli Eliektrilevile teadaolevalt elektrita 2637 majapidamist, siis keskpäevaks oli elektrita majapidamise arv tõusnud üle 15 200. Kella 17.45 ajal oli Elektrilevi andmetel elektrita majapidamisi 9856.

Pärnumaal oli laupäeva õhtuse seisuga Elektrilevi andmetel vooluta üle 2250 majapidamise, Viljandimaal ligi 2100 ning Saaremaal ja Ida-Virumaal ligi 1400 majapidamist.

Elektrilevi tuletab endiselt meelde, et maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses. 

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii saavad nad kõnekeskuse kaudu helistajaid operatiivsemalt teenindada.

Tartlane Mart Kull saatis Postimehele pildi Koidula tänavalt, mis oli kella kahe ajal elektrita ja läbipääsmatu, kuna elektripostid olid suure tuulega ümbesr läinud. «Maas olevad liinid on tõenäoliselt pinge all, vähemalt mõnedes majades on jätkuvalt elekter, sest on näha põlevaid jõulutulesid. Päästeameti päästjad käisid kiiresti majast majja elektrikilpides kaitsmeid välja lülitamas. Samuti manitseti välja uudistama tulnud tänavaelanikke tagasi majadesse pörduma, kuni jõuab kohale Eesti Energia rikketeenistus ja liinid pinge alt maha võtab,» kirjeldas Kull.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel oli kella 16 seisuga tormituulte kahjudega seotud väljasõite oli Lõuna-Eesti päästjatel kokku 98. Valdavalt olid väljakutsed seotud teedele ja tänavatele kukkunud murdunud puudega. Mootorsaagide abil kõrvaldati puud teelt, katkiste elektriliinide puhul piirati ohuala ning teavitati elektrikuid. Suureks abiks riiklikele päästemeeskondadele on liiklusohtlike puude kõrvaldamisel olnud Lõuna-Eesti vabatahtlikud päästjad. Juhtumitel, mis oli tingitud purunenud elektriliinidest või -postidest, piirasid päästjad ohuala ning info edastati elektrikutele. Päästjad paluvad inimestel lintidega piiratud aladest eemale hoida ning purunenud elektriliinide lähedusse mitte minna. Väljakutsete suure hulga tõttu võtab rikete kõrvaldamine elektrikutel tavalisest rohkem aega. Tartus ja teisteski Lõuna-Eesti linnades said päästjad teateid ka lahtistest katuseplekkidest või tuulega lahti tulnud ohtlikest ehituskonstruktsioonidest. Inimvigastuste või ohvritega õnnetustest Lõuna-Eesti päästjad teateid saanud ei ole.

Päästeamet: öö oodatust rahulikum

Päästeameti pressiesindaja sõnul möödus öö oodatust rahulikumalt, langenud puid on tulnud eemaldamas käia peamiselt Pärnus.

«Langenuid puid oli ka Ida-Eestis, lõunas ja põhjas on olnud rahulik. Ilmateenistus on hoiatust märksa rahulikumaks võtnud,» ütles päästeameti pressiesindaja Annika Koppel hommikul. 

Pärnu Postimehe andmetel on hommikuse seisuga olnud tormituulte tõttu Pärnumaal kuus väljakutset, peamiselt on teatatud teedele langenud murdunud puudest ja elektriliinidest. Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnutsi on torm olnud ennustusega võrreldes oluliselt väiksem ja suuri kahjusid tekitanud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles