Eilse tormi tipp oli õhtul Vilsandil

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Tairo Lutter

Eilse tormi tippaeg oli õhtupoolikul, kui Vilsandil ulatus tuule kiirus 24 meetrini sekundis. Uus torm on aga tulekul juba laupäeva öösel.

«Eile oli terve päeva jooksul peale puhanguid 21-22 ms/s, maksimaalne tuul oli kell 19 õhtul, kui Vilsandil puhus see tugevusega 24 m/s,» rääkis ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak Postimehele.

Samal ajal oli kõige tugevam tuul ka läänerannikul. «Üldiselt oli kogu õhtu jooksul, vahemikus kell 17-22, tuul hästi tugev, 21-22 meetrit sekundis.» Kella 19 ajal puhus looderannikulgi tugev tuul, näiteks Pakri ja Naissaare kandis mõõdeti 21 meetrit sekundis.

«Merel oli tuul muidugi veel tugevam, Soome jaamade andmetel oli see koguni 29 m/s,» lisas Paljak.

Sisemaal jäi torm pisut nõrgemaks, päeval oli puhanguid kuni 16 m/s. «Tugevat tuult jätkus ka sisemaale eile keskpäevast kuni südaööni välja,» ütles Paljak.

Täna on ilm juba rahulikum, maksimaalselt võib tuul puhuda kuni 18 m/s saartel, õhtupoolikul vaibuvad iilid kõikjal.

Uus torm tulekul

Laupäevast alates läheb aga taas tormiseks. Tihe lörtsisadu laieneb üle Eesti. Kagu- ja lõunatuul tugevneb kiiresti ja paisub hommikuks Saaremaal ja Hiiumaal puhanguti 30 m/s, läänerannikul 25, sisemaal 18 m/s.

Laupäeva ennelõunal tugevneb lõuna- ja edelatuul veelgi, Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahe ümbruses tõusevad puhangud kuni 32 m/s, rannikul 28, sisemaal 20, Lõuna-Eestis kuni 23 m/s. Sajab nii lörtsi kui vihma. Õhtupoolikul tuul nõrgeneb ja sadu hõreneb.

Pärast mõningast leebumist tugevnevad esmaspäeval tuuleiilid taas 23 m/s, tugev tuul hakkab nõrgenema alles pärast teisipäeva keskööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles