Vihmauputus ei lasknud kaevureid tööle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevanduses seiskus kolmapäeval töö, sest liigvesi ei lasknud kaevureid maa alla.
Põlevkivikaevanduses seiskus kolmapäeval töö, sest liigvesi ei lasknud kaevureid maa alla. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kesknädalal Ida-Virumaad tabanud paduvihm segas ka kaevurite tööd, kuna maa alla kogunenud liigvee tõttu ei pääsenud nad kaevandusse.


Eesti Põlevkivi tootmisdirektor Erik Väli ütles, et kaevanduse ühte sügavamasse kohta kogunenud vesi ei võimaldanud hommikuse vahetuse kaevureid maa-aluse elektrirongiga ohutult töökohtadele toimetada, kirjutab Põhjarannik.

«Alguses kartsime, et suurvesi on lõhkunud Viru ja Tammiku kaevanduste vahelise tõkke, mis oleks tähendanud väga suuri probleeme, aga seda õnneks ei olnud juhtunud,» lisas ta.

Väli sõnul on kaevandustest väljapumbatava vee hulk viimastel päevadel järsult kasvanud ja tõenäoliselt tekitab liigvesi lähiajal probleeme ka Estonia kaevanduses, kuhu see jõuab teatud viitajaga.

«Õnneks on meil praegu aega valmistuda selle tõrjumiseks. Paigutame riskantsematesse kohtadesse lisapumpasid ja puhastame vee äravoolu kraave,» rääkis ta.

Jõhvi abivallavanema Priit Kesleri sõnul on paduvihmaga väga kõvasti vett kogunenud endisesse Tammiku kaevandusse. «Asjatundjad hindavad, et sealt tuleb praegu välja ligikaudu 300 000 kuupmeetrit vett ööpäevas. See on tohutu kogus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles