Kureveres vedelevad haisvad põdrajäänused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdrad
Põdrad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mahajäetud Kurevere raketibaasi alal Kihelkonna vallas vedelevad matmata vähemalt kaheksa põdra maised jäänused. Tõenäoliselt on tegemist jahimeestest jäänud lagaga.

Loomsed jäätmed, mille kallal merikotkas maiustas, koosnevad põdranahkadest ja -sõrgadest. Loomade jalaluid ja kolpasid vedeles ka kaugemal. Jäätmekuhilast levis kirjeldamatult ebameeldivat haisu, kirjutab Saarte Hääl.

Eesti jahinduse hea tava järgi viiakse uluki lihakeha võimaluse korral metsast välja nahastamata ja tükeldamata. Vajadusel eemaldatakse metsas looma siseelundid.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer Kureveres toimuvast teadlik ei olnud. «Täname informatsiooni edastamast ja uurime kindlasti täpsemalt, millega tegemist,» vastas ta kolmapäeva õhtul.

Eile edastas Haamer teate loomsetest jäätmetest veterinaar- ja toiduametile. Sealt lubati keegi ülevaate saamiseks kohapeale saata.

Saarte jahimeeste seltsi juhi Ilmo Torni kinnitusel tuuakse uluk metsast ära enamasti ühes tükis.

«Need jäänused võis keegi sinna hiljem viia. Vilsandi kandi puhul võib tegu olla ka näiteks merikotkaste söötmiskohaga. Mõned sellised kohad Saaremaal on, aga meile pole nende asukohad teada,» selgitas Torn.

Tema sõnul on tavaline, et lastud loomade soolikad ja nahad looduses ringlusse lähevad. «Pead keedetakse ära ja lähevad samuti ringlusse. Koerad saavad ka oma osa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles