Lillemüüja pääses talle peale kukkunud puu alt vähimagi kriimuta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike ime oli see, mis päästis juba aastakümneid turul lilli müünud naise elu.
Väike ime oli see, mis päästis juba aastakümneid turul lilli müünud naise elu. Foto: Risto Mets

Šokis kuid õnnelik lillemüüja Helju Mennits korjas pühapäeva õhtul Tartus Kaubahalli juures kokku lilli, mis olid päevasest müügist järgi jäänud. Äärepealt poleks teda enam meie seas olnud. Kuid tal oli tohutult õnne - pärast kuuma päeva saabunud äikesetorm murdis otse tema peale Küüni tänava ääres kasvanud pärnapuu nii, et puu tüvi ja oksad isegi ei riivanud teda.


Kella seitsme paiku õhtul tõmbus taevas Tartu kohal ähvardavalt pilve. Lähenev äike tõi tuuleiilid, mis lennutasid välikohvikutest minema topse ja kandikuid ning tõid isegi katustelt kive alla. Mitmel pool murdus tänavatele oksi ja isegi puid.

Küüni tänava ääres lilli müünud naine pani enda sõnul parasjagu õhus pöörleva liiva eest silmad kinni, kui ta ühel hetkel tundis selja tagant möödumas järsku tuuleiili või silitust. Selle tekitas tema müügilauale kukkunud pärnapuu jäme oks, mis langes tema taha vaid mõned sentimeetrid seljast kaugemal. Silmi avades nägi ta laual lebamas suurt puutüve. Laud on uus ning pidas tüve raskusele vastu.

Tema kolleegid, kes nägid kõrvalt juhtunut pealt, olid samuti ehmunud. Puu murdus ära juurtest, mis oli müüjate hinnangul tingitud sellest, et pärna juured on kaetud kividega. See aga tegevat lehekandja haigeks. Nii võivad kukkumisohus olla teisedki Küüni tänava pärnad.

Torm murdis hulga puid ka Tartust väljaspool. Äksi kandis oli mõne aja eest ajutiselt suletud Piibe maantee. Päästeamet tegeleb praegu kogu Tartu- kui Jõgevamaal aktiivselt tormikahjude likvideerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles