Narva-Jõesuus sündis uus tänavune kuumarekord

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi jätkub endise hooga.
Suvi jätkub endise hooga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimes

Narva-Jõesuus mõõdeti täna õhutemperatuuriks 35,4 kraadi, mis on tänavu suve uus kuumarekord.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi valvesünoptiku sõnul pole aga välistatud, et tänase päeva jooksul temperatuur veelgi tõuseb.

Sünoptik Taimi Paljak ütles «Aktuaalsele kaamerale», et homme pole jahedamat ilma oodata ning pigem võib hoopis tulla uus kuumarekord, vahendas ERR Uudised..

«Üks asi on rekordeid taga ajada, aga teine asi on muidugi inimestel seda kindlasti teada, et tuleb tõesti väga-väga kuum päev ja kellel on tervisega probleeme, see peab sellega kindlasti arvestama,» rääkis Paljak.

Tema sõnul võib homme jõuda kagutuulega Eestisse ka Venemaa metsatulekahjude suitsuvine. «Aga see tõeline sudu, ma arvan, jääb Venemaa piiresse ja esmaspäeval pöördub tuul edelasse ning siis kandub see hoopis edelasse ära,» selgitas Paljak.

EMHI andmetel registreeriti senine tänavune kuumarekord 34,5 kraadi 28. juulil samuti Narva-Jõesuus. Eesti absoluutne kuumarekord pärineb 11. augustist 1992, kui Võrus mõõdeti ametlikult õhusooja 35,6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles