ERR.ee: Jõhvi üleujutuses sai kõige rohkem kannatada raamatukogu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike juga Jõhvi äärelinnas.
Väike juga Jõhvi äärelinnas. Foto: Anti Ronk

Jõhvis kannatas üleujutuse tagajärjel kõige rohkem raamatukogu: keldrisse tunginud vesi hävitas hulga raamatuid ja perioodikat ning kahjustas riiuleid.

«Paar tuhat raamatut, ikka suhteliselt häid raamatuid, kirjandust, mis on õppijatele vajalik,» rääkis Jõhvi Keskraamatukogu direktor Ingrid Spitz «Aktuaalsele kaamerale».

Eriti väärtuslikke raamatuid püütakse taastada, aga raamatukogus pole ruumi isegi köidete kuivatamiseks, teatasid ERR Uudised.

Üleujutuse kahjude kogusumma pole veel teada, kuid Jõhvi gümnaasiumis ja lasteaia keldris tegi vesi kardetust siiski vähem kurja.

Eramajadest on kõige rohkem kannatanud üks Jõhvis Tammsaare tänaval asuv maja, mille keldrist päästjad täna vett kätte püüdsid saada.

Suur osa Jõhvist on ehitatud kunagise soo peale. Viimase viie aasta jooksul rajatud kuivendussüsteemidest liigvee ärajuhtimiseks ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles