Nädal loomaaias: Piiga pidas sünnipäeva

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger. Pilt on illustreeriv.
Amuuri tiiger. Pilt on illustreeriv. Foto: Maarja Kitsing

Sügise algusega on muutunud ka Tallinna loomaaia igapäevaelu: osa loomadest peab jahedate ilmade eest kolima siseruumidesse, loomadele on maiustamiseks mitmesuguseid sügiseseid vilju ning käivitus loomaaia looduskool.

Möödunud pühapäeval pidas sünnipäeva Tallinna loomaaia amuuri tiiger Piiga, kes sai 17-aastaseks.

Teisipäeval lahkus 23. eluaastat käinud pärsia leopard Shira, leopardi eriti ohustatud alamliigi viimane esindaja Tallinna loomaaias.

Kesknädalal alanud oktoobrikuu käivitas loomaaia looduskooli tegevuse. Huvilised õpilased saavad nüüd korra nädalas osaleda 18 loomade, looduse, keskkonna ja kunstiga tegeleva huviringi töös. Ringe juhendavad 12 ringijuhti, kelle seas on nii särasilmseid noori kui ka juba suure kogemustepagasiga loomaaiatöötajaid ja teisi oma ala spetsialiste. Kõik huvilised said keskkonnahariduskeskuse fuajees välja pandud seenenäitusel tutvuda saja Põhja-Eesti metsadest korjatud seeneliigiga.

Jahedate ilmade eest kolisid siseruumidesse Aafrika päritolu käoliste seltsi kuuluvad turakod. Troopikamajas kudenud Lõuna-Ameerika päritolu kollavööt-puukonna kudu paigutati inkubaatorisse.

Loomaaia kompostihunnikus omatahtsi kasvama hakanud kõrvitsad kasvatasid vaatamata ebasoodsale suvele ja hoolitseva inimkäe puudumisele külge pirakad viljad ja andsid loomaaialoomade toidulaia mitmekesistamiseks ligi 30 kõrvitsat. Takiinid aga said toidulisa suure pajuoksa näol, mille uude aedikusse üle viidud noor isane vööthüään aediku hõlvamise käigus maha murdis. Tema uut paarilist, emast vööthüääni, kes praegu veel karumajas elab, harjutatakse transportkastiga ja valmistatakse ette üleviimiseks vööthüäänide kompleksi.  

Toimuvad rutiinsed vereproovide võtmised, igasügisesed parasiiditõrjed ja sõrgade värkimised, kellel vaja. Kloostrimetsa külje alt toodud viga saanud värbkakk toibub loomaaia arstimajas.

Haljastajad toimetavad soojamaa taimi tasapisi kasvuhoonetesse varjule. Eelmisel laupäeval aitasid loomaaednikel teeservi korrastada ja kogusid loomaaia toetuseks 300 eurot DHL Eesti loomaaiasõprade abikäed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles