EMHI: kätte jõudis tavapärane Eesti suvi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Erakordne kuumus on Läänemere äärest taandunud ja Eestis on käes tavapärane südasuvi 24-26 kraadise soojaga.


Vihmavalingud on taandunud ja pilverünkade vahelt võib päeva peale päikest välja piilumas näha. Puhanguline lõuna- ja edelatuul peaks samuti värskendust pakkuma, teatas EMHI.

Kaugeneva madalrõhkkonna serv jääb siiski ka homseks Läänemere äärde ja laseb vihmahooge üle Eesti libiseda. Ilma paranemist on loota pärastlõunasel ajal lääne poolt alates, mil õhurõhu tõus hakkab pilverünkade vahel selgemale taevale ruumi tegema. Lõuna- ja edelatuul on tugevam Läänemere rannikul, kus puhanguid 12-14 oodata võib. Sooja on öösel 15-19 kraadi, päevane maksimum tõuseb kuni 25 kraadini.

Pühapäevaks tugevneb kõrgrõhuala ja peletab sajuhood ning näitab ka selget taevast. Tuul rahuneb. Öine miinimum langeb 14 kraadini, päeval on sooja 22-27 kraadi.

Uue nädala algul kõrgrõhuala ainuvalitsejaks ei jää ja servapidi riivavad meid vihmapilved– esmaspäeval on sajuhooge vähem ja sooja 25-27 kraadi, teisipäeval tuleb hoovihma laialdasemalt ja seetõttu jääb foon paar-kolm kraadi madalamale. Kolmapäeval ja neljapäeval püsib südasuviselt soe ilm ja termomeetrinäidud tõusevad 22-25 kraadini. Taanduvate vihmhoogude järel peaks neljapäev taas kuivemate killast olema.

Täna on 30-kraadine leitsak Lapimaale jõudnud. Kontrastina jäävad suuremal osal Rootsist ja Norrast soojakraadid 20 piirist alla poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles