Tormi tekitatud turbatolmupilv ehmatas liiklejaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Issak

Tormiilm tekitas üleeile Tartumaal Rannu vallas Sangla turbarabas suure turbatolmupilve, mis liikus nii kõrvalasuvale maanteele kui ka naabruskonna majade juurde.


Postimehele pildi saatnud möödasõitja sõnul oli tolm nii tihe, et autost välja tulles tungis see ninna ja silmadesse. Oma osa võisid pilve tekkimisse anda ka masinad, mis olid turbaväljadel tööhoos.

«Natuke hirmuäratav ja natuke vahva oli,» kirjeldas nähtust rabaäärses majas elav pedagoog Anu Pärnpuu. Kuna Pärnpuu elamist ümbritsevad kõrged puud, ei jõudnud suurem osa turbatolmust tema hoovile, vaid sadestus ümberringi.

«Selline tunne oli nagu oleksime kuldses oaasis – õues paistab päike, aga ümberringi on kõik must,» jutustas Pärnpuu omapärasest elamusest. Kuigi naine on raba kõrval elanud kaua, on selline tolmutorm tema sõnul esmakordne. Küll on aga Sanglas tavapäraseks nähtuseks muutunud suvised rabapõlengud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles