Vananaistesuvi saab pühapäeval otsa

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis.
Sügis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Soe sügisilm kestab veel paar päeva, kuid pühapäeval saabub meile külm front, mis uuel nädalal annab tunda juba jahedate temperatuuridega ning sadada võib rahet. 

Kaunis hilissuvi või vananaiste suvi, kuidas kellelegi meeldib, kestab veel reedel ja laupäeval, mil Venemaa keskoblastite kohale taandunud kõrgrõhuala hoiab oma lääneserva endiselt Balti riikide kohal, kirjutab sünoptik Merike Merilain nädala ilmaprognoosis.

Pühapäeval muutub järjest jõulisemaks Norra merele saabunud tsüklon ja saavutab õhtuks Lapimaa kohal põhja poolt pealetungiva arktilise õhu mõjul täisvõimsuse. Meist jäävad need sündmused eemale, kuid taevas läheb päeva jooksul pilve ja õhtul peaks ka vihm Läänemere kohale saabunud madalrõhulohus tihedaks muutuma. Võimalik, et hilisõhtul jõuab ka külm front kohale ja selle järel pöördub tuul põhjakaarde.

Lumelobjakat kohe tulemas siiski pole. Lund ei näe me tõenäoliselt ka esmaspäeval, mil tsükloni kese taandub Valgele merele ja põhja poolt tulnud ilm võtab võimust. Külmal frondil, mis ikka veel idapiiride läheduses, võib aga rahet rabistada.

Teisipäeval jätkub külma õhu juurdevool, öösel on põhjakaare tuul võrdlemisi tugev ja esimene «päris» sügishommik on karm reaalsus. 

Kolmapäeval-neljapäeval läheb soojemaks, kuid Läänemere ruumi saabuvad tsüklonid suverahu enam tagasi ei too. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles