Piltuudis: Virumaal möllas võimas äikesetorm

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm murdis puid ka Peipsi lähistel.
Torm murdis puid ka Peipsi lähistel. Foto: Hannes Hinno

Postimees.ee lugejad on täna toimetusse saatnud mitmeid pilte võimsast äikesetormist Lääne- ja Ida-Virumaal.

Andreas Taniel Assakult rääkis Postimees.ee´le, et ärkas täna varahommikul üles suure tormi peale ning aknast välja vaadates nägi ta taevalaotuses kiiresti liikuvat keeristormi sarnast moodustist, millega kaasnes tugev tuul. «Siis jäi vaikseks ja järgnes tugev vihm ja äike,» ütles ta.

Marko Rillo Sõmerult kirjutas Postimees.ee´le, et täna kella 18 ajal tabas tuulispask Sõmerut, kus murdunud puud lõhkusid muuhulgas ka paar sõiduautot.

Ränk tuul tegi pahandust ning murdis puid ka Peipsi ääres.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain rääkis Postimees.ee´le, et keeristormid võivad praegu Eestimaa pinnal tõesti tekkida. «Näiteks eile öösel oli pilt sarnane 2002. aasta 4. juuliga, kui tromb liikus üle Lääne-Eesti ning tõi kaasa suuri purustusi,» rääkis Merilain.

Tema kinnitusel on aeg trombide tekkeks praegu küps, kuna ilm on meil endiselt väga kuum, kuid jahedamad õhumassid hakkavad varsti vaikselt peale tungima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles