Kesknädal ähvardab öökülmaga

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekul on hallaööd.
Tulekul on hallaööd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alanud nädalal kujundab Eesti ilma kõrgrõhkkond, mis päeviti tähendab sajuta ja päikeselist ilma, ent nädala keskpaigas toob ööseks paiguti juba miinuskraadid.

Teisipäeval katab kogu Põhja-Euroopat kõrgrõhuala ja selle servas on ka Eestis ilm sajuta ning võrdlemisi selge taevaga, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjast ja kirdest. Õhumass on jahedam ja selgineva taeva all langeb temperatuur öösel sisemaal 3..9 kraadini, maapinna lähedal 0°C ümbrusse. Rannikul on sooja oodata öösel kuni 13°C, päeval 16..19°C.

Kolmapäev on kõrgrõhkkonna mõjul samuti sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 0..+6°C, maapinna lähedal langeb alla 0°C. Rannikul on öösel endiselt sooja kuni 13, päeval 16..19°C.

Neljapäeval püsib sajuta ja nõrga tuulega ilm. Öö on ikka jahe ja maapinna lähedal valitseb hallaoht, päeval on sooja 16..19°C.

Reedel eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale ning selle lääneservas on meil sajuta ja mõõduka kagutuulega ilm. Õhutemperatuur on öösel 3..9, rannikul kuni 14. Päeval tuleb sooja 16..19°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles