Uus nädal toob ilmamuutuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlakad
Pihlakad Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetuse ilm püsib kõrgrõhuala servas täpselt samasugune nagu tänane päev, uus nädal toob aga ilmamuutuse.

Tänases päevas on juba olemas ka madalrõhuala, mis uuel nädalal ilmamuutuse toob, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain nädala ülevaates.

Fääri saarte lähedal olev tsüklon, mis pole ju mingi ähvardav tormilooja, liigub pikkamööda, kuid kindlalt ida poole ja võib juba teisipäeval jõuda Läänemere ruumi. Suuremaid sadusid see moodustis kaasa ei too, kuid päevasooja jääb vähemaks, sest pilvi on rohkesti ja aeg-ajalt tekib ka vihma võimalus.

Päris vihmaseks võib minna siis, kui itta taandunud kõrgrõhuala ja lääne poolt saabunud püsiv madalrõhuala ühisel jõul lõuna poolt soojema õhu liikuma panevad. USA GFS mudel pakub, et nädala pärast on frontaaltsoon meridionaalset asendit võtmas piki Eesti idapiiri.

Täna on meil vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub edela- ja lõunatuul 2-7, põhjarannikul kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on 17-21 kraadi.

Öösiti langeb õhutemperatuur 4-11 kraadini, kohati võib olla udu. Nii laupäev kui pühapäev tulevad aga taas vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta. Sooja on kuni 21 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles