Vallavalitsus hoolitses haigestunud taluniku lambakarja eest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Saaremaal hoolitses Lümanda vald poolteist kuud enam kui 200-pealise lambakarja eest, kuna lammaste omanik, maalambaentusiast Tõnu Anger oli raske terviserikke tõttu haiglaravil.  

«Karjamaal loomadel süüa jätkus, aga pidime ülepäeviti tooma vett, tagama veterinaarteenuse ning hoolitsema ka Angeri kasside ja koerte eest,» rääkis ajalehele Saarte Hääl Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson, kelle sõnul toimetas vald Koki külas asuva majapidamise loomadega kuni läinud nädala lõpuni.

Sellest nädalast on lammaste eest hoolitsemise hool ja vaev loomapidaja sugulaste kanda, kellega vald on väga tihedas kontaktis.

Jaanika Tiitson möönis, et Tõnu Angeri karja eest hoolitsemine on Lümanda vallale kaasa toonud kulusid, millest osa on loomade omanik lubanud hüvitada.

Poolteist aastat tagasi tulekahjus kodu kaotanud loomapidajale ja ajakirjanikule Tõnu Angerile oli saatusel uus väljakutse varuks juuli algul, kui teda tabas insult. Haiglast sai Tõnu Anger oma sõnul välja 27. augustil, enne koju Kokile naasmist kosus ta nädal aega Lümandas valla antud sotsiaalkorteris.

Küsimusele, mis saab karjast edasi, vastas Tõnu Anger, et võimalusel tuleb enamik karjast loovutada, sest vähemalt praegu ei ole tal jõudu nii suurt karja pidada. Pealegi pole tal talveks varutud heina, ehkki loomade ninaesist annab ka osta.

Kümmekond looma viis hiljuti ära üks sugulane. Osa loomi on redus ja Anger ei osanudki öelda, palju tema karjast praegu järel on.

Jaanika Tiitsoni sõnul peab Tõnu Anger ise otsustama, mis edasi saab. «Vald arvab, et kui ta lammastest lahti saab ja jätab endale ainult koerad ja kassid, siis saab ta ka hakkama,» lausus vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles