Raudteeäärset umbrohutõrjet ei tasu lähedalt uudistada

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Juba paar kuud võitleb Eesti Raudtee liinidel umbrohuga spetsiaalne mürki pihustav dresiin ja kuigi põllumajandusameti kinnitusel pole mürk tervisele ohtlik, ei soovita Eesti Raudtee tõrje ajal rööbasteede vahetus läheduses viibida.


Eilseks oli juba peaaegu kogu Eesti rööbasteid mürgiga kostitanud dresiin jõudnud toimetama Ülemiste jaama, täna peaksid ettevaatlikumad olema Balti jaama ning homme Riisipere kandis liikujad, vahendab ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Raudtee EVR Infra Lääne teejaoskonna inseneri Rain Tamme sõnul tuleb umbrohtu mürgitada, kuna umbrohujuured koguvad enda ümber mulda ning seetõttu ei lase killustik rööbastee all enam vett läbi.

Kuna kaheaastane kangem mürk on nüüdsest keelatud, piserdatakse igal suvel rööbastele levinud taimemürki Roundup Gold, mida loetakse ohutuks mürgiks ning mis imendub praktiliselt kohe taimedesse.

Kuigi mürgitatud alal võib jalutada juba paari tunni möödudes, ei soovita raudteefirma võimalusel rohusööjaid raudtee äärde lasta ning ka inimestel ei tasuks peatustesse või ülekäikudele uudistama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles